Sótégla

A sótégla 20 x 10 x 5 cm méretu, téglaformára vágott sókristály , kétféle kivitelezésben kapható az építkezésben használt tégla hagyományos formáju csomagolás nélküli valamint a gyógyászatra lekerekített szélu külön csomagolt Egészségre káros anyagot nem tartalmaz , évekig használható. Tilos nedves helyen tárolni.

1. A sótéglákat , felhasználhatjuk különféle építészeti célokra, járófelület kialakitására, térelválasztó, lépcsofeljáróhoz, illetve bármilyen teherbíró felület kialakítására és díszítésére, vagy akár egy egész sószoba ill. sókamra építésére. Lakásban, irodában, vendéglátóipari létesítményekben gyönyöru látványt nyújt a sótéglából kialakitott falrészlet, ablaktok, ajtótok.

2. Bármilyen fény – vagy hoforrás elé állított sótégla a ho hatásra negatív töltésu ionokat adnak le a szoba levegojének, mint a sólámpának. A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesíto és kiegyenlíto hatású.

3. A sótéglát 40- 50 °C-ra melegítve lenvászonba csomagolva kell a fájó testrészre helyezni vagy ráfeküdni. 40-50 percig kell tartani a fájó testrészen, vagyis ameddig tartja a sótégla a meleget. A sótégla teljes kihulése pár órába kerül.A meleg sótégla ajánlott izületi fájdalmakra, hátizom, hátcsigolya / hátgerinc fájdalomra, mellkas fájdalomra, derékfájdalomra, izom vagy izület megeroltetésre, rándulásra, hólyaghurutra, menstruációs fájdalmak esetén. Felhasználható influenzára, megfázásra is.

Sószappan

Nem mosakodásra szolgál, hanem krém helyett használjuk.

A sószappan, természetes kristálysó ami szappan formára van alakítva , kémiai adalékanyagot nem tartalmaz. A kristálysó kiegyenlíto hatású, beállítja az egyénnek megfelelo pH - értéket. A sószappan mindenféle bor típusra egyaránt használható.

- Zsíros bornél, a kiegyenlíto hatása miatt, harmonizálja a túlzott faggyú termelodést.

- Szárazbornél, a só lezárja a bor felületet, nem engedi kipárologni a nedvességet. A só használatával nem tömítjük el a bort, így az továbbra is lélegzik.

-A só, serkenti a vérkeringést, az anyagcserét.


Használata:

A tiszta nedves bor felületre vigyük fel a sót. Nedvesítsük be a sószappant és közvetlenül a szappannal kenjük be a bort, vagy kézrol visszük fel a sót, vagy a sószappant feloldva, a tömény sóoldattal kenjük be az arcunkat. Hagyjuk megszáradni! A kezdeti csípo érzést a bor irritációja okozza, ez elmúlik 2-5 percen belül. A borön kikristályosodott sót vagy rajta hagyjuk, vagy szárazon kézzel illetve ruhával lepergetjük. Amennyiben a bor feszül ne kenjünk rá azonnal olajat, hanem várjunk kb. 20 percet. Általában ez elég ido ahhoz, hogy meginduljon a faggyú termelodés és elmúljon a feszülo érzés.


Fontos:

Ne mossuk le azonnal , ne kenjünk rá krémeket, csak olajat, azt is csak, ha muszáj!

A só használata eloidézhet egy kezdeti rosszabbodást pl.: még több pattanás, gyulladások stb., ez a méregtelenítés jele. Ne ijedjünk meg, hagyjuk a borünket regenerálódni.

Sópárna

Kétféle hivitelben kapható kis sopárna 15 X 25 ( 0,6 Kg durva só törmelék ) beteg testrészekre melegen vagy hidegen és a nagy sópárna 30 X 50 (5 Kg finom só) ezt a párnát allergia és léguti betegségre ajánljuk szobahomérsékleten.

Melegen vagy hidegen. Tegye a sópárnát 10-15 percig 50-60°C-os sütobe vagy kb. fél órára a mélyhutobe / fagyasztóba. Ezt követoen helyezze kb. 20 percre a fájos testrészére. Mikrohullámú sütoben tilos melegíteni.

Melegen: középfülgyulladás, vesefájdalmak, máj-, epepanaszok, izületi fájdalmak, nyaki- és vállizmokat kitünoen lazította hátfájás

Hidegen: köszvény, allergia , rándulás, nátha zúzódás, ficam , menstruáció esetén hasi fájdalmakra, hát- és gerincfájdalmakra használták.


Figyelmeztetés:

Reumatikus fájdalom és akut köszvény esetén kérje szakorvosa véleményét a használat elott.

Sólámpa

A kristálysó lámpa neutralizálja az elektromágneses rezgéseket és a pozitívan feltöltött helyiség levegojét. 2,5-5 kg-os sólámpa elegendo egy kb. 15-25 négyzetméter területu helyiségre


Alkalmazás:

- Alvás- és koncentrációs zavarok – ágy mellett, gyermekszobában, irodában, tanulás közben.

- Elektroszmog - számítógép, televízió mellett, mindenhol, ahol elektromos készülékek találhatóak.

- Masszázs és meditáció közben, étkezésekkor, dohányzó helyeken.


Használati utasítás:

A sólámpát csak belso térben lehet használni. Óvjuk a nedvességtol. Tisztítás elott húzzuk ki a csatlakozókábelt a fali aljzatból, használjunk enyhén nedves, de inkább száraz törlokendot. Izzócserénél ügyeljünk arra, hogy ne a vezetéknél fogva húzzuk ki a foglalatot a lámpából. Eloször a muanyag tehermentesítot húzza ki a talprészbol, majd az izzó kicserélése után a rugót összenyomva helyezze vissza a foglalatrészt a só üregébe és tolja be, majd helyezze vissza a muanyag tehermentesítot a furatába, amelyikbol kihúzta

Fürdősó

Kétféle kivitelezésben : egyszeri alkalom ( 2 Kg nagyon finom só) vagy egy teljes kezelés ( 30 Kg finom só ) kapható. Javasolt egy kád meleg vízbe (150 liter) két kiló sót feloldani. A fürdő 20-30 percig tart, és fontos, hogy a víz hőmérséklete mindig magasabb legyen mint 37 Celsius fok. Ezeket a gyógyfürdőket ajánlott 2 naponta 10 -14 alkalommal.

Fertőző dermatitis - ajánlott részleges fürdés, csak az érintett testrész áztatása, 15 percig meleg sós vízben , keverási arány hét evőkanál só / liter víz. Közvetlenül fürdés után, a bőrt nem szabad letörölni, hagyni kell megszáradni. Ez a szer kiválóan alkalmas bakteriális és gombás fertőzésekre.

Reuma - hetente kétszer teljes forró sós fürdő ( 2kg / 150 liter).

Cystitis, húgyúti fertőzések - itt a teljes vagy ülőfürdő, egy gyenge sós vízben:4 - 5 evőkanál só /1 liter víz ajánlott , a víz forró, de elviselhető (több mint 38 fok) legyen. A fürdő után azonnal meleg ágyban kell pihenni, elkerülve a hideget és az erős huzatot . A kezelést , minden este a tunetek megszünéséig ajánljuk.

Hülés és influenza - a lábfürdő (lábfej és a boka), nagyon forró de elviselhető ( 38 - 42 °C ) vízben sok sóval (10 evőkanál / liter). Fürdő 10 - 15 percig tart, ami után vastag zoknit húzunk melegben ültünk ,amig ki izzadunk.

Sóburkolat

A sószobák , sópincék , sókabinok falainak díszítésére használjuk Számtalan formájú burkolat közül négyet mutatunk be . Az első kettő síma feluletü a masik kettő domború . Egészségre káros anyagot nem tartalmaz , évekig használható. Tilos nedves helyen tárolni . Csak beltéri burkolat .

A sóburkolat , felhasználhatjuk különféle építészeti célokra , térelválasztó, lépcsőfeljáróhoz, felületek kialakítására és díszítésére, alkalmas . Lakásban, irodában, vendéglátóipari létesítményekben gyönyörű látványt nyújt a sóburkolatból kialakitott falrészlet, ablaktok, ajtótok.

Speciális megoldással a sóburkolat negatív töltésű ionokat adnak le a szoba levegőjének, mint a sólámpának. A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású.

Sóburkolat elónye a kissebb suly és nagyobb hatásfok a sótéglához képest .

Cégünk saját burkolat anyagunkal vállal sószobák sókabinok burkolásokat

Sókabin

Sóbarlang

      

Szabadalmunk

Fotovoltaikus kalkulátor

Idöjárás elörejelzés

   
                 
  Copyright Naposoldal 2011